Bla bla bla met Schaap

Elise Schaap probeert het Twents eigen te maken in Bla Bla Bla met Schaap

RTL 4 - vrijdag 4 augustus om 21:46

© Ruud Janssen
Elise Schaap gaat in deze aflevering van Bla Bla Bla met Schaap in Twente aan de slag als verkoopster in een kledingboetiek. Na Twentse les van Leonie ter Braak moet Schaap proberen Twentse klanten ervan te overtuigen dat ze zelf ook uit deze regio komt.

Twents leren blijkt een hele opgave in Bla Bla Bla met Schaap. Elise Schaap bereidde zich daarop voor door de bijna volledig Twents gesproken film De Beentjes van Sint-Hildegard te kijken. Verder krijgt ze Twentse les van Daphne Bunskoek, Eddy Zoëy én van Leonie ter Braak, die een rol speelt in deze film uit 2020.

Leonie ter Braak in Bla Bla Bla met Schaap

Schaap treft in Ter Braak een collega-BN’er die verslingerd is aan haar regio. Als ex-model reisde ze de hele wereld over en ze woont al tijden in de Randstad: eerst in Amsterdam, nu in Het Gooi. Maar haar geboorteplaats Buurse blijft trekken, vertelt ze aan een regionale site. “Ik houd van de Amsterdamse mentaliteit, maar koester mijn Twentse afkomst. Soms is er het gevecht waar je thuishoort, maar ik heb zo eigenlijk het beste van twee werelden.”

Deze aflevering van Bla Bla Bla met Schaap is op 4 augustus te zien op RTL4.

Meer over