Black and Blue

Naomi Harris moet vluchten voor haar corrupte collega's in Black and Blue

RTL 7 - maandag 4 september om 20:27

© Sony Pictures
Naomie Harris speelt in Black and Blue een agent die net begonnen is bij de politie en meteen te maken krijgt met een heftig probleem: ze is getuige van een brute moord door twee corrupte collega’s. Ze is haar eigen leven ook niet meer zeker.

Veteraan Alicia (Naomi Harris) keert terug naar haar geboorteplaats New Orleans en gaat aan de slag bij de politie. Veel tijd om te wennen aan haar nieuwe baan heeft ze niet.

Black and Blue

Dat haar collega’s graag voor eigen rechter spelen leert ze namelijk al snel in de maatschappijkritische thriller Black and Blue. Als ze met collega Terry (Frank Grillo) op patrouille is, zegt hij dat ze in de auto moet blijven zitten terwijl hij gaat praten met een informant.

Als Alicia meerdere schoten hoort gaat ze kijken wat er aan de hand is. Ze ziet hoe Terry samen met twee collega’s drie ongewapende drugsdealers vermoordt. Ze heeft het gefilmd met haar bodycam, alleen zien haar corrupte collega’s dat ook. Ze moet vluchten voor haar leven en de beelden in de juiste handen zien te krijgen. Maar wie kan ze vertrouwen?  

Naomi Harris

Ondanks haar al langlopende carrière speelt actrice Naomi Harris in Black and Blue voor het eerst een hoofdrol. Ze speelde hiervoor al beroemde bijrollen zoals Moneypenny in drie James Bondfilms, en ze werd genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol in Moonlight.

Toch hield ze het spelen van een hoofdrol af omdat het haar stressvol leek. Door haar rol in Black and Blue kijkt ze daar totaal anders naar.

In een interview vertelt ze dat ze nu juist graag een hoofdrol speelt: “Eigenlijk is het spelen van een hoofdrol veel minder stressvol omdat je de hele tijd druk bezig bent. Je hebt veel minder tijd om nerveus te worden.”

Meer over