Black Eagle

Jean-Claude Van Damme als slechterik in Black Eagle

RTL 7 - zondag 6 augustus om 22:45

© https://amcnetworks.es/area-privada/
Jean-Claude Van Damme speelt in de nadagen van de Koude Oorlog een KGB-agent die het aan de stok krijgt met een CIA-agent.

Een van de modernste tactische vliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht, een F-111 Aardvark met een nieuw lasergeleidingssysteem, stort neer in de zee bij Malta - een regio waar ook de Sovjet-troepen sterk aanwezig zijn.

Black Eagle

CIA-agent Ken Tani (Shô Kosugi), zo'n beetje de beste agent die de CIA heeft, reist af naar Malta om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem niet in verkeerde handen valt.

Het wordt geen eenvoudige klus, aangezien KGB-agent Andrei (Jean-Claude Van Damme) ondertussen ook probeert dat ding in handen te krijgen. Tani heeft een taaie opponent aan hem, want Andrei is ook gespecialiseerd in Oosterse vechtkunsten. 

Tani treft in Andrei een gedegen tegenstander, wat in Black Eagle een paar fraaie gevechtsscènes oplevert.

Actiehelden

Black Eagle vertelt ook het verhaal van de twee sterren van de film: Shô Kosugi en Jean-Claude Van Damme. Voor Kosugi was Black Eagle een nieuw begin van zijn acteercarrière die, na jarenlang te hebben geprofiteerd van de ninjarage (titels als Enter the Ninja en Revenge of the Ninja), een beetje in het slop was geraakt.

Voor Van Damme was het stilte voor de storm, want zijn carrière was nog maar net begonnen. Eind jaren 80 en vooral begin jaren 90 explodeerde zijn status als actieheld. 

Meer over