Black Mass

Johnny Depp is een meedogeloze crimineel in Black Mass

Paramount - zaterdag 26 november om 20:00

© Plurimedia
Johnny Depp speelt zijn beste rol in jaren in de op een waargebeurd verhaal gebaseerde film Black Mass. Hij speelt de beruchte crimineel Whitey Bulger. In de jaren 70 krijgt Bulger steeds meer macht in Boston.

Zoals wel vaker transformeert Johnny Depp voor een rol. Hij is bijna onherkenbaar met een kalend hoofd en rotte tanden. Toch speelt hij ditmaal geen typetje.

Black Mass

In 1975 controleert James 'Whitey' Bulger het grootste deel van de onderwereld in Zuid-Boston. Hij is de leider van de gevreesde Iers-Amerikaanse Winter Hill Gang.

Als zijn heerschappij wordt uitgedaagd door een Italiaanse maffiafamilie, is het oorlog voor Whitey in Black Mass.

Hij wordt informant van FBI-agent John Connolly (Joel Edgerton). Connelly en Whitey kennen elkaar uit hun jeugd. Hij was bevriend met hem en zijn broer, de invloedrijke senator van Massachusetts, William 'Billy' Bulger (Benedict Cumberbatch).

Hoewel Whitey geen ‘rat’ wil zijn, ziet hij het als een strategische set omdat het zijn bende en zijn familie bescherming biedt.

In zijn nieuwe rol weet de meedogenloze Whitey steeds meer macht naar zich toe te trekken door zijn tegenstanders te verzwakken.

Johnny Depp

Johnny Depp werd veel geprezen voor zijn acteerprestatie als Whitey Bulger. Om de rol zo realistisch mogelijk neer te zetten, sprak hij met oude bondgenoten van Whitey.

Ze prezen zijn invulling van de rol en vonden hem net de echte Whitey. Depp had de Whitey ook graag willen spreken, maar de crimineel weigerde.

Depp was zelf ook blij met de film en zei dat Black Mass zijn favoriet is van alle films die hij heeft gemaakt.

Meer over