Black Panther

Black Panther met Chadwick Boseman te zien bij FOX Nederland

Fox - donderdag 16 februari om 21:00

© Disney
Pak de popcorn er maar bij en schakel vanavond over naar FOX. Deze tv-zender zendt namelijk vanaf 21:00 uur de Amerikaanse filmhit Black Panther uit.

Het is goed mogelijk dat je deze film al hebt gezien: Black Panther, met Chadwick Boseman in de rol van een titulaire superheld, is namelijk sinds de release in februari 2018 uitgegroeid tot een wereldwijde hit. En dat is niet voor niets!

Black Panther

Black Panther vertelt het verhaal van T'Challa (Chadwick Boseman). Hij is de erfgenaam van de koning van Wakanda, een verborgen, maar zeer futuristisch land in het centrum van Afrika. Als zijn vader sterft, wordt T'Challa de nieuwe Black Panther. Hij wordt echter op de proef gesteld door een verloren gewaande vijand: Erik Killmonger (MIchael B. Jordan). Lukt het hem om die te verslaan en zo de wereld te redden van zijn ondergang?

Chadwick Boseman

Door het succes van deze film groeide hoofdrolspeler Chadwick Boseman uit tot een ware held. Lang heeft hij echter niet van dit succes kunnen genieten: op 28 augustus 2020 overleed hij aan de gevolgen van kanker. Iets wat hij tot zijn dood geheim heeft gehouden. "Hij leed stilletjes", aldus Denzel Washington. "Hij maakte de film en niemand wist het. Ik wist het niet. Hij zei er nooit iets over. Hij deed gewoon zijn werk. Natuurlijk vroeg ik me wel eens af of er iets mis was, want hij leek soms zwak of moe. Maar we hadden geen idee." 

Black Panther is vanavond vanaf 21:00 uur te zien bij FOX. Deze tv-zender is te vinden op Ziggo-kanaal 11 en KPN-kanaal 16.

Meer over