Black Swan

Natalie Portman straalt als ballerina in Black Swan

Paramount - vrijdag 3 juni om 20:30

© ftp://ftpmuc.sky.de/Sky%20an%20Presse/

Op vrijdag 3 juni zie je om 20:30 uur de spannende thriller Black Swan op Paramount Network. In deze film kruipt Nathalie Portman in de rol van een ballerina die de hoofdrol krijgt in het Zwanenmeer. 

De thriller Black Swan draait om Nina Sayers, een veelbelovende en jonge ballerina uit New York. Wanneer haar gezelschap het beroemde Tsjaikovski-ballet Het Zwanenmeer gaat opvoeren, hoopt Nina dat choreograaf Thomas haar de bekende zal toewijzen. De concurrentie voor die rol is echter moordend.

Black Swan

Volgens Thomas heeft ze zeker talent, maar is dat genoeg? Hij ziet immers wel dat ze geknipt is voor de lichte kant van de rol, maar denkt dat ze de ervaring mist om de duistere kant – van de zwarte zwaan – goed gestalte te kunnen geven. Nieuwkomer Lily (Mila Kunis) heeft wel dat duistere randje waar Thomas naar op zoek is. Als de twee jonge danseressen hun rivaliteit omzetten in een vreemd soort vriendschap, komt Nina in aanraking met haar zwarte kant. Een kant die haar kapot dreigt te maken.

Natalie Portman 

Zowel de voorbereidingen als de opnames van Black Swan waren voor Natalie Portman lang niet altijd een pretje. Zo viel de actrice bijna tien kilo af en begon ze een jaar voor de opnames met ballettrainingen, omdat ze de balletscènes zo veel mogelijk zelf wilde doen. Toch leverde dat haar ook wat op. Naast een Oscar voor haar rol vond ze namelijk ook de liefde: ze trouwde met haar coach, balletdanser Benjamin Millepied. Het stel heeft inmiddels twee kinderen.

Paramount Network

Black Swan is vrijdag 3 juni om 20:30 uur te zien op de nieuwe tv-zender Paramount Network. Deze zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13 en brengt de grootste Hollywoodsterren bij jou tuis. Elke maandag t/m vrijdag om 20:30 zie je er de beste Hollywood films zoals The Grand Budapest Hotel. Ook kun je er terecht voor TV-series als Yellowstone en Elementary.

Meer over