Blackadder goes forth

Rowan Atkinson probeert de ontsnappen uit de loopgraven

Veronica - maandag 22 november om 23:10

© rtlplusz.sajtoklub.tv
Edmund Blackadder is in de eerste aflevering van de vierde serie van Blackadder beland in de Eerste Wereldoorlog. Zijn doel ontsnappen uit de loopgraven. Dat blijkt zo makkelijk nog niet. Hij waagt een poging via een schilderwedstrijd.

Als er in de reeks Blackadder Goes Forth nieuwe materialen worden bezorgd in de loopgraven, krijgt Edmund Blackadder (Rowan Atkinson) het idee dat de aanval op de Duitsers niet lang op zich wachten. Om te voorkomen dat hij hierin verzeild raakt, zoekt hij naar een manier om te ontsnappen. Maar dat blijkt  makkelijker gezegd dan gedaan. Hij heeft immers geen schildertalent en zijn kookkunsten zijn ook niet om over een huis te schrijven. Wat nu?

Rowan Atkinson

Met al die remakes en nieuwe seizoenen zou je haast denken dat Blackadder, de reeks die alweer stamt uit 1983, best eens terug zou kunnen keren. En dat wordt versterkt door Rowan Atkinson himself. Hij noemt het namelijk 'zeker niet onmogelijk'. "Dat is ongeveer zo optimistisch als ik maar kan zijn en ik speculeer liever niet over wanneer het zou kunnen komen. Maar Blackadder vertegenwoordigde de creatieve energie die we allemaal hadden in de jaren 80. Het zou niet gemakkelijk zijn om die 30 jaar later te herhalen." 

Meer over