Blade Runner 2049

Ryan Gosling volgt Harrison Ford op als Blade Runner

RTL 7 - donderdag 28 april om 20:29

© http://assets.viasat.pawa.tv/
In dit vervolg op Blade Runner gaat agent K (Ryan Gosling) op zoek naar zijn voorganger, Rick Deckard (Harrison Ford).

Geduld is een schone zaak, dat zullen fans van Blade Runner zichzelf hebben voorgehouden. Het duurde maar liefst 35 jaar voordat het vervolg op de sciencefictionklassieker het levenslicht zag. 

Blade Runner 2049

Regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Arrival) toont zich een liefhebber van het origineel. Zijn hoofdpersoon is politieagent K (Ryan Gosling).

K houdt zich bezig met het opsporen en opruimen van verouderde replicants, bijna niet van mensen te onderscheiden robots.

Bij toeval stuit hij op een geheim dat zijn wereld op zijn grondvesten laat trillen. Om antwoorden te krijgen op zijn vragen, gaat K op zoek naar Rick Deckard (Harrison Ford), de hoofdpersoon uit de eerste film.

Blade Runner 2049 is een prachtig vormgegeven sciencefictionfilm geworden die – net als het origineel – de kijker nog tot lang na de aftiteling bezig zal houden. Kortom: het wachten meer dan waard.

David Bowie

Denis Villeneuve wilde dolgraag dat David Bowie de rol van Niander Wallace zou spelen. Volgens hem was de zanger ideaal als directeur van het bedrijf dat de replicants maakt.

Bowie overleed voor de opnames van Blade Runner 2049 begonnen. In zijn zoektocht naar een vervanger vroeg de regisseur advies aan zijn goede vriend en collega Jean-Marc Vallée.

Die raadde hem Jared Leto aan. Vallée had met hem samengewerkt in Dallas Buyers Club en vond Leto geknipt voor de rol.

Meer over