Blade: Trinity

Wesley Snipes hakt door in actiefilm Blade: Trinity

Veronica - donderdag 5 januari om 22:47

© New Line Cinema.
In Blade: Trinity, de derde film uit de reeks, dreigt vampierjager Blade (Wesley Snipes) op te moeten draaien voor een reeks gruwelijke moorden. In de tussentijd moet hij ook voorkomen dat de vampieren het menselijk ras uitroeien.

Blade (Wesley Snipes) is half mens, half vampier. Hij heeft er in Blade en Blade II zijn levenswerk van gemaakt de mensheid te beschermen tegen vampiers.

Blade: Trinity

In Blade: Trinity blijkt dat mensen maar ondankbare types zijn. Terwijl Blade zo zijn best doet om de mens te beschermen door alle vampiers de wereld uit te helpen, proberen de mensen hem een hele rits moorden in de schoenen te schuiven. Lekker dan.

Ook lekker: terwijl Blade daarmee te stellen heeft, zijn de vampiers een plannetje aan het bekokstoven. Ze willen oppervampier Dracula weer tot leven wekken.

Gelukkig staat de vampierjager met de zonnebril er niet alleen voor. Hij krijgt ook in Blade: Trinity hulp van zijn oude maat, vampierjager Whistler (Kris Kristofferson). Ook Whistlers dochter Abigail (Jessica Biel) en ex-vampier Hannibal King (Ryan Reynolds) steken een handje toe. 

Jessica Biel

Abigail kan in Blade: Trinity goed uit de voeten met pijl en boog. Actrice Jessica Biel sloeg dan ook flink aan het oefenen voor haar rol. Met succes: ze werd uiteindelijk een heuse scherpschutter. Toen regisseur David S. Goyer haar vroeg 'op de camera te schieten' deed ze dat.

Resultaat: één kapotte camera à 300.000 dollar.

Meer over