Blauw bloed

De laatste Blauw bloed in reguliere vorm

NPO 2 - zaterdag 11 december om 19:54

Na achttien jaar eindigt het royaltyprogramma Blauw Bloed op de zaterdag van NPO 2. De laatste uitzending komt uit museum Beeld en Geluid, met onder meer aandacht voor prinses Amalia die een vergadering van de Raad van State bijwoont.

Even slikken voor de royaltyliefhebber: na achttien jaar eindigt Blauw bloed als zaterdagavondprogramma op NPO 2. Dat besluit werd eerder dit jaar al bekend. Duizenden kijkers ondertekenden daarna meteen een petitie om het programma toch te behouden. Met gedeeltelijk succes: Blauw bloed keert in gewijzigde vorm terug op televisie of internet. Daar lees je hier meer over.

Beeld & Geluid in Hilversum

De allerlaatste reguliere uitzending komt uit museum Beeld en Geluid in Hilversum, waar de talloze afleveringen van het programma liggen opgeslagen. Er is aandacht voor prinses Amalia die eerder deze maand achttien jaar werd. Voor het eerst is zij aanwezig bij een vergadering van de Raad van State. En koning Willem-Alexander is bij de viering bij van het landelijk netwerk AED-burgerhulpverlening van de Hartstichting.

Meer over