Blauw bloed

Memorabele momenten uit de regio in Blauw Bloed

NPO 1 - vrijdag 27 mei om 16:35

Koningshuisdeskundige Rick Evers blikt in deze aflevering van Blauw Bloed terug op memorabele streekbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, waaronder een bezoek aan Urk in 2017. Honderden Urkers gaven het paar destijds een warm onthaal.

Oranje vlaggetjes sierden de straten en tientallen kinderen zwaaiden enthousiast met de Nederlandse vlag. Een warmer onthaal dan op Urk hadden koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich niet kunnen wensen in 2017.

Blauw Bloed

In Blauw bloed blikt koningshuisdeskundige Rick Evers terug op dit streekbezoek en andere hoogtepunten uit de regio. Elk jaar legt het paar twee à drie streekbezoeken af, om te leren over de kansen en problemen binnen het gebied.

Zo ook in Zuid-Limburg in 2015. Destijds spraken ze in Kerkrade met oud-mijnwerkers die trots waren op hun regio, een ontmoeting die de koning emotioneel noemde. Onder de memorabele streekbezoeken valt verder een wandeling over een zonovergoten heide in Drenthe. Het leverde drie jaar geleden prachtige beelden op.

Meer over