Blitz

Jason Statham jaagt op een seriemoordenaar in Blitz

Veronica - woensdag 3 november om 23:05

© http://www.sajtoklub.tv
In Blitz doet Jason Statham wat we van hem gewend zijn: de stoere actieheld uithangen. In deze film neemt hij het op tegen een meedogenloze politiemoordenaar.

Als een stel jonge criminelen de auto van politieagent Tom Brant (Jason Statham) probeert te stelen, slaan bij hem de stoppen volledig door. De geharde agent geeft de drie jongens een pak slaag waar de honden geen brood van lusten.

Blitz

De media duiken als hongerige honden op dat incident. Het politiekorps komt er in de berichtgeving niet al te best vanaf.

Vandaar dat zijn superieuren wel even klaar zijn met Brant. Ze sturen hem naar huis met een simpele opdracht: houd je voorlopig alsjeblieft gedeisd.

Terwijl Tom rustig thuis zit, is er in het Londense politiewereldje geen sprake van rust. Een seriemoordenaar lijkt het voorzien te hebben op de sterke arm der wet.

De situatie wordt in Blitz zelfs zo nijpend dat zijn chefs Tom Brant smeken om weer aan het werk te gaan. Samen met zijn collega Nash (Paddy Considine) opent hij de jacht op de seriemoordenaar.

Jason Statham

Jason Statham deed al zijn stunts in Blitz zelf. De ex-schoonspringer begint er zo langzamerhand spijt van te krijgen dat hij ooit heeft gezegd dat hij altijd zijn eigen stunts zal doen:

"Jaren geleden heb ik dat geroepen en sindsdien doe ik niet anders. In The Transporter deed ik al mijn eigen stunts. Nu wordt van me verwacht dat ik dat in elke film doe."

Meer over