Bloed, zweet & tranen

NPO1 zendt Bloed, Zweet en Tranen uit over leven André Hazes Senior

NPO 1 - zaterdag 10 december om 00:21

© A-film.
Na de musical kwam er ook een film over het bewogen leven van André Hazes. Martijn Fischer kruipt in Bloed, Zweet & Tranen in de huid van de volkszanger.

In Bloed, Zweet & Tranen neemt hoofdrolspeler Martijn Fischer (als André Hazes) de kijker mee in het leven van de man die naast successen ook diepe dalen kende. Toch groeide Hazes uit tot een fenomeen. Hij werd een volksheld van wie de liedjes, ook nu hij al meer dan tien jaar dood is, nog altijd luidkeels worden meegezongen.

Bloed, Zweet & Tranen

Bloed, Zweet & Tranen was een van de grote winnaars tijdens het Nederlands Film Festival van 2015. De Hazes-biografie sleepte maar liefst drie Gouden Kalveren in de wacht.

Naast hoofdrolspeler Martijn Fischer gingen ook bijrolacteurs Hadewych Minis (als Andrés vrouw Rachel) en Raymond Thiry met een prijs aan de haal. Daarnaast waren er nominaties in de categorieën beste scenario en beste film.

Martijn Fischer

Bloed, Zweet & Tranen was de grote doorbraak van Martijn Fischer. “Ik ben heel dankbaar voor wat André mij heeft gebracht. Hem spelen heeft me wel op de kaart gezet: mensen denken nu ook voor andere films of toneelstukken sneller aan mij”, vertelde hij in een interview met Het Parool. Dankzij Bloed, Zweet & Tranen sleepte hij onder meer rollen in The Passion, Rokjesdag en Petticoat in de wacht.

Meer over