Blood Diamond

Leonardo DiCaprio vecht voor de goede zaak

NET 5 - vrijdag 29 januari om 20:30

© -
Hollywoodhunk Leonardo DiCaprio is eigenlijk een heel bewuste jongen. De actiefilm Blood Diamond is daarvan het bewijs.

Blood Diamond is de eerste grote publieksfilm die graaft in de geschiedenis van de bloeddiamanten. In de film haalt regisseur Edward Zwick de illegale diamantverkoop in Afrika aan.

Blood Diamond

Rebellen financieren met deze diamanten wrede dictators en misdaden tegen de menselijkheid. Zwick vertelt het verhaal aan de hand van Zuid-Afrikaan Danny Archer (Leonardo DiCaprio).

Hij is in Blood Diamond een gewetenloze huurling die eind jaren 90 in Sierra Leone verbeten jacht maakt op een gigantische diamant. Hij krijgt daarbij hulp van visser en oorlogsslachtoffer Solomon (Djimon Hounsou).

Solomon hoopt dat de diamant hem de middelen zal geven om met zijn vrouw en kinderen uit het door burgeroorlog en anarchie verscheurde land te ontsnappen. Hij en de westerse journalist Maddy Bowen (Jennifer Connelly) zetten Danny aan het denken over de duistere kanten van de diamanthandel.

Leonardo DiCaprio

Voor Leonardo DiCaprio is Blood Diamond zijn eerste echt politieke film.

"Ik had, zoals velen, geen idee hoe kort de lijnen kunnen zijn tussen barbaarse toestanden in Afrika en een diamant aan de hals van een dame in Beverly Hills", vertelde hij in een interview met de Volkskrant.

Met de film wilde de acteur daarom een groot publiek bewust maken van de misstanden rondom bloeddiamanten.

Meer over