Blow up

De ballonkunstenaars wagen zich weer aan nieuwe uitdagingen in Blow Up

RTL 4 - zaterdag 24 juni om 20:05

© Tom Cornelissen / Rob Jacobs
Met ballonnen worden nog wel eens records gevestigd. Zo wisten zeven personen in Miami in oktober 2020 de zin ‘Succes heeft niets te maken met geluk, het is een kwestie van volhouden’ te schrijven met 7.236 ballonnen. Of de overgebleven deelnemers van Blow Up daar ook in zouden slagen, is de vraag.

De strijd tussen Nederlandse ballonartiesten in Blow Up wordt wekelijks heviger. Wie is straks de beste ballonkunstenaar van Nederland?

Strijd met ballonnen

Er zijn in de loop der jaren verschillende records gevestigd met ballonnen als materiaal. Zo staat het record van de grootste zin die gemaakt is met ballonnen op naam van de medewerkers van het Amerikaanse bedrijf Decoraciones Globos. In oktober 2020 schreven zeven medewerkers in Miami vrij vertaald de zin ‘Succes heeft niets te maken met geluk, het is een kwestie van volhouden’.

Dat deden ze met maar liefst 7.236 ballonnen. De zeven ballonartiesten deden er drie dagen over om de letters van ballonnen te maken. De ballonnen waren biologisch afbreekbaar en werden na het record lekgeprikt en opgestuurd om gerecycled te worden.

Meer over