Geen schaamte

Tieners praten over hun eerste zoen in nieuwe documentaireserie Blozende Oortjes

NPO 3 - woensdag 15 november om 20:20

© BNNVARA/Halal
In de zesdelige documentaireserie Blozende Oortjes spreekt regisseur Sophie Dros met openhartige tieners over hun seksuele ontwikkeling. In deze eerste aflevering gaat het over de allereerste zoen. Hoe pakt een tiener dit aan?

Sluit de huidige manier van seksuele voorlichting aan bij de behoefte van de gemiddelde tiener? Dat is een van de vragen die twintig openhartige tieners bespreken in deze zesdelige documentaireserie. Ze doen dit in korte afleveringen van vijftien minuten en hebben lak aan schaamte en taboes. Alles over hun seksuele ontwikkeling komt op tafel en samen met regisseur Sophie Dros voeren ze er een goed gesprek over.

Blozende Oortjes

In deze eerste aflevering gaat het over de allereerste zoen. Hoe weet een tiener of hij daar klaar voor is en hoe moet je dit aanpakken? En wat moet je doen als iemand graag wil zoenen maar je er nog niet klaar voor bent? Grenzen stellen blijkt een lastig fenomeen.

De afleveringen van Blozende Oortjes zijn vanaf 15 november wekelijks om 23:15 uur te zien op NPO3 of via het YouTubekanaal van NPO 3.

Meer over