Blue Valentine

Ryan Gosling is niet meer verliefd

CANV - zaterdag 12 juni om 22:15

© http://www.senator.de/terms
In een poging hun huwelijk te redden gaat een echtpaar een weekendje weg.

Toen Cindy en Dean elkaar leerden kennen, was het een en al passie. Na zes jaar huwelijk is daar niet veel meer van over.

Blue Valentine

Wekenlang liet regisseur Derek Cianfrance acteurs Ryan Gosling en Michelle Williams samenleven op locatie, een troosteloos huisje in Pennsylvania. Het resultaat mag er zijn: het duo overtuigt volledig als koppel Dean en Cindy.

Bovendien leverde het Michelle Williams een Oscarnominatie op. In het ingetogen drama Blue Valentine is te zien hoe de twee elkaar ontmoeten en voor elkaar bestemd lijken te zijn.

Hij verovert haar met zijn charmes en – in een van de meest aandoenlijke scènes – zijn liedjes op de ukelele. Ze zijn verliefd en gelukkig.

Zes jaar later is de koek op. In een poging hun relatie nieuw leven in te blazen gaan Cindy en Dean samen een weekend weg.

Heen en weer schietend tussen het hoopvolle begin en het destructieve einde schetst Cianfrance een levensecht beeld van het verloop van hun relatie.

Michelle Williams

Michelle Williams wilde de hoofdrol in Blue Valentine graag spelen omdat ze het script erg goed vond. Het was dus even schrikken toen Cianfrance haar vertelde dat hij het scenario tijdens de opnames los wilde laten.

De regisseur wilde dat Williams en tegenspeler Ryan Gosling hun scènes zo veel mogelijk zouden improviseren. Gosling gaf aan dat hij dat wel zag zitten: hij had toch al moeite om zijn tekst te onthouden.

Meer over