Body of Lies

Leonardo DiCaprio jaagt op terroristen

Veronica - dinsdag 2 februari om 22:50

© Turner
In Body Of Lies reist een CIA-agent af naar Jordanië om een terreurorganisatie op te rollen. Maar kan hij zijn collega's wel vertrouwen?

CIA-agent Roger (Leonardo DiCaprio) reist naar het Midden-Oosten. Daar moet hij een terreurorganisatie ontmantelen. Het gaat om een groep die bommen verspreidt in heel Europa. Het is aan Roger om de leider van die organisatie in te rekenen.

Body of Lies

In Body of Lies krijgt Roger ondersteuning van Amerika van CIA-chef Ed Hoffman (Russell Crowe). In het Midden-Oosten staat het hoofd van de Jordanese inlichtingendienst (Mark Strong) to zijn beschikking.

Maar zijn zij eigenlijk wel te vertrouwen? Roger heeft geen idee waar zij hun info vandaan halen.

Bovendien is er een lokale schone die hem het hoofd op hol brengt. Weet hij ondanks alle afleiding de terroristenleider te pakken?

Leonardo DiCaprio

Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio moest in Body of Lies flink aan de bak. Een van de zwaarste scènes vond plaats in een ondergrondse ruimte in Marokko.

Leo was daar drie dagen bezig met een ondervragingsscène waarbij het er stevig aan toe ging. Toch kwam DiCaprio redelijk ongeschonden uit de opnames.

"Mensen vragen bij elke film welke blessures de sterren hebben opgelopen: die van mij is dat ik kou heb gevat", vertelt hij aan Wales Online.

Body of Lies had bijna een Nederlands tintje. Carice van Houten speelde de van de vrouw van Leonardo. Haar rol sneuvelde tijdens de montage. Volgens Carice gebeurt dit vaker.

"Het gebeurt in Hollywood aan de lopende band dat scènes of rollen de film niet halen", liet ze aan NU.nl weten.

Meer over