Boeddha in de polder

Joris Linssen zoekt spirituele inspiratie

NPO 2 - maandag 27 december om 19:26

Joris Linssen gaat in de laatste dagen van het jaar in het programma Boeddha In De Polder op zoek naar spirituele inspiratie. Die vindt hij onder meer bij Gertjan Verbeek. De voetbaltrainer is een liefhebber van yoga en is dagelijks op de mat te vinden.

Nederlanders beschouwen zichzelf als een nuchter volkje, toch groeit de interesse voor spirituele zaken. Met dat uitgangspunt gaat Joris Linssen in de laatste dagen van het jaar op zoek naar praktische spiritualiteit in Boeddha In De Polder.

Joris Linssen

Linssen is zelf geen aanhanger van een bepaalde leer of levensfilosofie, maar hij gaat met open vizier het gesprek aan met mensen die deze verlichting wel gevonden hebben. Zo ontmoet hij Tamara Valkenier, een vrouw die er bewust voor koos om zonder bezittingen te leven en als fulltime nomade rond te trekken.

Gertjan Verbeek

Hij gaat ook op bezoek bij een coach die hem leert hoe heilzaam de juiste ademhaling is. Voetbaltrainer Gertjan Verbeek put veel kracht uit yoga. Hij bouwde zijn eigen tempel en is dagelijks op de mat te vinden.

Meer over