Eus' boekenclub

Özcan Akyol is terug met een nieuwe seizoen van Eus' Boekenclub

NPO 2 - maandag 13 maart om 19:52

© NTR
Tijdens de Boekenweek deelt Özcan Akyol zijn liefde voor lezen vanuit het Burgerweeshuis in zijn woonplaats Deventer. Hij bespreekt in het NTR-programma Eus' Boekenclub iedere dag een boek van een Nederlandse schrijver en er is muziek van zangeres Lakshmi.

De Boekenweek vindt dit jaar van 11 tot en met 19 maart plaats. Deze hele week deelt schrijver en presentator Özcan Akyol vanuit het Burgerweeshuis in zijn woonplaats Deventer zijn liefde voor lezen in Eus’ boekenclub. Journalist Kitty Herweijer, ook al zo’n leesfanaat, staat hem bij.

Eus' Boekenclub

Een burgemeester vertelt welke tekst hem of haar het meest inspireerde. Met zijn leesclubgenoten - onder wie cabaretière Adelheid Roosen, oud-politicus Klaas Dijkhoff, radio-dj Fernando Halman en andere bekenden uit cultuur, media en wetenschap - neemt Akyol elke dag een boek van een Nederlandse schrijver onder de loep.

Nieuw in het programma is dat een (nog) onbekende schrijver de mogelijkheid krijgt uit eigen werk voor te dragen. Zangeres Lakshmi verzorgt de muziek.

Meer over