Boerderij van Dorst

Raven van Dorst proeft van het leven op de boerderij

NPO 3 - woensdag 8 september om 20:25

© BNNVARA
Raven van Dorst gooit het leven om en betrekt een vervallen boerderij aan de rand van Apeldoorn. De opdracht? De hoeve opknappen, dieren verzorgen en voedsel verbouwen. In elke aflevering van Boerderij Van Dorst komt er hulp van twee BN'ers, te beginnen met Martien Meiland en Caroline van der Plas.

Tijd om het over een andere boeg te gooien, vindt Raven van Dorst. Die zegt het stadsleven in Rotterdam vaarwel en betrekt een vervallen boerderij aan de rand van Apeldoorn. Het doel? Minder consumeren, vriendelijker zijn voor de aarde en zelfvoorzienend leven. Wonen op het platteland was altijd al de grote droom van Van Dorst, maar de opdracht in Boerderij Van Dorst wordt niet makkelijk.

Hulp voor Raven van Dorst

De tv-personality moet de hoeve opknappen, groente en fruit telen, dieren verzorgen en melken. Gelukkig komt er elke aflevering hulp van twee BN’ers die de handen flink uit de mouwen steken. Ze komen twee dagen buffelen en overnachten ook op de boerderij. Zo blijft er genoeg tijd over om te lachen of om gesprekken te voeren over het leven en de toekomst van de aarde.

Martien Meiland

In de eerste aflevering van Boederij van Dorst krijgt Raven de hulp van Martien Meiland. Hoe nuttig zal de realitypersoonlijkheid zijn in de stal en op de akker? Ook te gast is Tweede Kamerlid Caroline van der Plas, die als gezicht van de BoerenBurgerBeweging wel het een en ander weet over het boerenbedrijf.

Meer over