Gekke capriolen

Boeren op dagdate

NPO 1 - zondag 8 maart om 20:25

© KRO-NCRV
Zeilen, salsadansen, een taartenworkshop, survivallen en een BMX-clinic; het komt allemaal voorbij tijdens de dagdate. Een spannend moment voor de boeren, want hierna moeten ze kiezen wie mag komen logeren.

De boeren zijn toe aan hun dagdate en dat is altijd weer een spannend moment in Boer zoekt vrouw. Dit is immers de aflevering waarin de boeren aan het eind van de dag moeten kiezen wie op de boerderij mag komen logeren. Boer Jan brengt de dag door op het water. Samen met zijn dates zeilt hij naar het Noord-Hollandse forteiland Pampus, om daar vervolgens de dag door te brengen.

Taarten en BMX'en

Het uitje van boer Geert heeft een zonnig tintje waar piñata’s en salsadansen aan te pas komen. Boerin Annemiek krijgt van Yvon Jaspers te horen dat zij met haar mannen een minisurvival gaat doen. Bij Geert Jan gaat het er rustiger aan toe. Samen met zijn vrouwen geniet hij van een high tea en een taartenworkshop. En boer Bastiaan krijgt met zijn gezelschap een BMX-clinic.

Goed gevoel

Het is aan de boeren om uiteindelijk een keuze te maken, maar natuurlijk moeten de dates ook een klik voelen. Een van de boeren beseft dat maar al te goed. “Het gevoel is goed, ik wil ze wel beter leren kennen,” zegt hij bij de start van het uitje. “Hoop dat ze mij ook nog leuk vinden aan het eind van de dag.” Deze dag vol activiteiten kan allesbepalend zijn voor de toekomst van de boeren én hun mogelijke liefdes. Dat zegt ook een van de dates, die al jaren vrijgezel is. “Ik ben veel met hem bezig geweest. Het kan natuurlijk ook een kant op gaan die je al heel lang niet meer kent”, zegt ze over ‘haar’ boer.

Meer over