Bohemian Rhapsody

Rami Malek rockt de pan uit in Bohemian Rhapsody

NET 5 - maandag 4 april om 20:30

© 20th Century Fox
Queen is een van de grootste bands van de jaren 70 en 80. Hoe zag het leven van de bandleden eruit? Dat zie je in Bohemian Rhapsody.

In 23 jaar Top 2000 is het slechts vijf keer voorgekomen dat ‘Bohemian rhapsody’ van Queen niet op de eerste plek stond. Maar de Britse rockband rond zanger Freddie Mercury en gitarist Brian May is meer dan alleen dat nummer.

Bohemian Rhapsody

Deze biografie toont het ontstaan van de band en de hoge toppen en diepe dalen die de leden in hun carrière beleefden. Dat alles culmineert in het legendarische Live Aid-optreden dat Queen in 1985 gaf in het afgeladen Wembley.

Hoofdrolspeler Rami Malek slaagt erin alle kanten van het flamboyante rockicoon Freddie Mercury te laten zien. Hij won dan ook een Oscar voor zijn rol.

Jammer genoeg halen zijn tegenspelers dat niveau niet: de andere bandleden steken wat flets bij hem af. Het verhaal mist daardoor ook wat diepgang.

Door het spel van Malek, de knap in beeld gebrachte concerten en de muziek van Queen is Bohemian Rhapsody de moeite alsnog meer dan waard.

Rami Malek

Rami Malek won dan wel een Oscar voor zijn vertolking van Freddie Mercury, hij was niet de eerste keuze voor de rol. Het productieproces van Bohemian Rhapsody had nogal wat voeten in aarde.

Oorspronkelijk zou Stephen Frears de film gaan regisseren. Sacha Baron Cohen, bekend van Borat en Ali G, zou Mercury spelen.

Na een conflict met Queen-leden Brian May en Roger Taylor stapte Frears op, en zo raakte ook Baron Cohen uit beeld.

Meer over