Bombshell

Margot Robbie krijgt in Bombshell te maken met machtsmisbruik

NET 5 - vrijdag 27 oktober om 20:30

© Hilary B Gayle
Bombshell is een onthullend en schokkend drama over de positie van vrouwen en seksuele intimidatie achter de schermen bij Fox News.

Charles Randolph schreef het scenario voor The Big Short, een film waarin hij ingewikkelde politieke en economische onderwerpen behapbaar maakte voor een groot publiek. Hij deed dat met een swingende visuele vertelstijl en door ruimte te houden voor luchtigheid.

Bombshell

Ook hier is zijn hand terug te zien, al is Bombshell iets minder flitsend. De film vertelt het waargebeurde verhaal van machtsmisbruik en seksuele intimidatie bij nieuwszender Fox News.

Als ze wordt ontslagen, klaagt presentatrice Gretchen Carlson (Nicole Kidman) Fox News-baas Roger Ailes (John Lithgow) aan. De gevierde ster Megyn Kelly (Charlize Theron) en de – fictieve – jonge redacteur Kayla Pospisil (Margot Robbie) kennen Ailes’ werkwijze ook en moeten een belangrijke afweging maken: vertellen ze de waarheid, en zetten ze daarmee hun carrière op het spel, of steunen ze de man die hun loopbaan kan maken of breken?

Margot Robbie

Seksuele intimidatie is natuurlijk een gevoelig onderwerp. Daardoor waren ook niet alle scènes makkelijk voor de acteurs. De regisseur van Bombshell Jay Roach hield daar rekening mee. Hij filmde daarom bijvoorbeeld een scène waarin het personage van Margot Robbie haar rok moet ophijsen voor haar baas Roger Ailes met meerdere camera’s tegelijkertijd.

Zo kon hij in één keer vanuit verschillende hoeken filmen zodat Robbie de scène maar één keer hoefde te spelen.

Meer over