Book Club

Een erotische roman zet het leven van Diane Keaton op zijn kop in Book Club

NPO 2 - vrijdag 17 maart om 23:44

© Plurimedia
Vier vriendinnen op leeftijd bespreken hun levens en de romans die ze lezen. Wanneer ze beginnen aan Vijftig tinten grijs krijgen hun liefdeslevens een nieuwe kans.

Vier vriendinnen beginnen door hun boekenclub aan een nieuw hoofdstuk van hun leven.

Book Club

Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) en Carol (Mary Steenburgen) zijn goede vriendinnen jaren een boekenclub hebben.

Diane is net weduwe geworden na een huwelijk van veertig jaar. Viviane is een eeuwige vrijgezel maar geniet daar ook van. Sharon heeft haar scheiding van jaren terug nog niet verwerkt. Carol is de spanning kwijt in haar huwelijk.

Hun levens veranderen in Book Club door een boek dat ze lezen voor de boekenclub: de erotische roman Vijftig tinten grijs. Het boek inspireert om zich weer open te stellen voor nieuwe ervaringen en de spanning in hun liefdeslevens weer terug te vinden.

Jane Fonda

Drie van de vier hoofdrolspeelsters van Book Club delen iets in hun liefdeslevens: ze hebben een gezamenlijke ex. Diane Keaton, Jane Fonda en Candice Bergen hebben elk een relatie met Warren Beatty gehad.

Vijftig tinten grijs

In de film date Vivian met Arthur, gespeeld door Don Johnson. De dochter van Johnson, Dakota Johnson, speelt de vrouwelijke hoofdpersoon Anastasia Steele in Fifty Shades of Grey, de verfilming van Vijftig tinten grijs.

De schrijfster van het boek is ook even te zien in de film: E.L. James en haar man Niall Leonard zijn op de achtergrond te zien terwijl ze een hond uitlaten.

Meer over