Born winners

Regi Blinker krijgt het zwaar te verduren in Born Winners

NPO 1 - zaterdag 20 januari om 22:07

© Michiel Dijkstra/AVROTROS
Bij een zwemopdracht in de tweede aflevering van Born Winners hebben oud-topsporters Regi Blinker en Dennis van der Geest het zwaar. Blinker probeert zich desondanks groot te houden voor zijn dochter, terwijl Van der Geest juist de hulp van zijn zoon nodig heeft.

Oud-voetballer Regi Blinker was tijdens zijn actieve carrière veel bezig met het mentale aspect dat komt kijken bij topsport. Tegenover de stichting Play Mental Foundation vertelt hij over zijn ervaringen.

Regi Blinker

"Er was één medespeler bij Feyenoord die zag dat ik nerveus was voor een belangrijke Europese wedstrijd. Hij zei mij: “Regi, weet je wat het ergste is wat er vandaag kan gebeuren? Dat we de wedstrijd verliezen en dan is er morgen ook gewoon weer een nieuwe dag. Sindsdien benader ik veel situaties op dezelfde manier."

Hij vertelt verder: "Ik kijk altijd naar welke positieve kanten er aan een moeilijke situatie kunnen zitten.” Het is te hopen dat hij deze levensles in Born Winners in de praktijk kan brengen, want bij de zwemopdracht krijgt hij het zwaar te verduren.

Wanneer is Born Winners op televisie te zien?

Born Winners is iedere zaterdag vlak na Wie Is de Mol? te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over