Boston legal: Michael J. Fox, acteur in hart en nieren

Nee, Michael J. Fox zal nooit meer de acteur worden die hij was. Door de ziekte van Parkinson - en vooral de medicijnen - kan de man van Family ties, Back to the Future en Spin city zijn ledematen niet onder controle houden.

"Vergelijk het maar met een rechtshandige kunstenaar die noodgedwongen met links moet schilderen. Dan ben je nog steeds artistiek, maar je krijgt geen rechte lijn op het doek."

"Ook ik ben nog zeer creatief, maar ik kan niet meer binnen de lijntjes kleuren. En het is ook nog eens enorm uitputtend", zegt Michael.

Speciaal
Des te specialer is zijn gastrol vanavond in Boston legal, voor de tweede keer. Zijn personage, advocaat en longkankerpatiënt Daniel Post, is speciaal geschreven voor de acteur.

"Ik was altijd al een fan van Boston legal, onder andere omdat de serie zo'n grappige kijk op ethische en morele kwesties heeft. Op de vloer voelde het ook goed. Het is geweldig om weer eens deel uit te maken van een creatief proces. Ik was zelfs blij met nachtopnames en de geur van filmlampen in de koude lucht. Wow!"

Acteur in hart en nieren
Hoewel Michael een acteur in hart en nieren is, blijft het bij gastrollen, zoals een half jaar geleden in de Amerikaanse serie Rescue me. De rest van de tijd is voor zijn gezin, zijn werk voor de Parkinson Stichting én voor het schrijven van nieuwe boek Always looking up.

Reageren