Bram Stoker's Dracula

Dracula is terug en beter dan ooit in Bram Stoker's Dracula van Francis Ford Coppola

Ons - zaterdag 20 april om 21:01

© Columbia Tristar Motion Picture Companies.
Bram Stoker's Dracula pakt uit met een stijlvolle vormgeving en een fotogenieke cast. Er zijn beroerdere films geweest met de aristocratische bloedzuiger in de hoofdrol.

Het klassieke horrorverhaal van Bram Stoker werd al vele malen verfilmd. Deze versie van regisseur Francis Ford Coppola is beslist de moeite waard. 

Bram Stoker's Dracula

Tal van filmmakers lieten zich inspireren door de roman Dracula van Bram Stoker uit 1897. Dat heeft klassiekers als Nosferatu uit 1922 en Dracula uit 1931 opgeleverd, maar ook een aantal draken van films. Deze versie van regisseur Francis Ford Coppola (The GodfatherApocalypse Now) is niet direct een klassieker, maar ook absoluut geen mislukking.

Coppola blijft dicht bij Stokers originele verhaal. Daarbij is deze romantische horrorfilm een lust voor het oog. De kostuums en de make-upeffecten werden dan ook bekroond met een Oscar.

Voeg daarbij een sterrencast met onder anderen Keanu Reeves, Winona Ryder, Anthony Hopkins en Gary Oldman, en Bram Stoker's Dracula staat met gemak in het linkerrijtje van verfilmingen rondom de bloeddorstige graaf.

Gary Oldman

Het zal niemand verbazen dat Gary Oldman doodeng is als Dracula. Om zijn rol in Bram Stoker's Dracula nog te overtuigender te maken, nam de Oscarwinnaar een zangcoach in de arm om zijn stem een octaaf lager te maken. Alsof die griezel nog niet creepy genoeg was!

Meer over