Break free

Het noodlottige verhaal van Emma Arfman in Break Free

NPO 3 - donderdag 27 juli om 20:19

© BNNVARA
De 23-jarige Emma overwon haar vliegangst om met vriend Koen een reis door Zuid-Amerika te maken. Het liep slecht af: ze kreeg in de bergen hoogteziekte en overleed. Haar vader en Koen reizen in deze herhaling van Break Free naar de plaats des onheils.

De sportieve Emma Arfman (23) uit het Gelderse Huissen besluit in 2019 na haar afstuderen om samen met haar vriend Koen een rondreis te maken in Peru en Bolivia. Dat ze zomaar het vliegtuig neemt naar Zuid-Amerika is voor haar echt een enorme stap. Al sinds haar jeugd heeft Emma namelijk vliegangst. Maar ze is ook iemand die graag haar grenzen verlegt en dus zet ze door.

Break Free

De aanvankelijk prachtige reis eindigt na twee weken abrupt: Emma krijgt hoogteziekte en overlijdt aan de gevolgen ervan. Zowel haar vader Bert als vriend Koen kampt met een schuldgevoel. Bert had lange tijd een moeizame relatie met zijn dochter, terwijl Koen spijt heeft van de reis. Samen reizen ze in deze herhaling van Break Free naar de plek waar Emma overleed, in de hoop enige gemoedsrust te kunnen vinden. (HH)

Meer over