Breakdown

Kurt Russel raakt zijn vrouw kwijt

Jeff en zijn vrouw Amy krijgen onderweg van Boston naar San Diego autopech. Een vrachtwagenchauffeur schiet hen te hulp. Maar dan verdwijnt Amy.

Jeff (Kurt Russell) en zijn vrouw Amy (Kathleen Quinlan) verhuizen van Boston naar San Diego in Californië. Om bij hun nieuwe stekkie te komen, moeten ze met de auto heel Amerika doorkruisen.

Breakdown

Een ouderwetse, typisch Amerikaanse roadtrip dus. Niks mis mee.

Behalve dan dat ze in de gloeiendhete woestijn van New Mexico autopech krijgen. Gelukkig komt er in the middle of nowhere een vrachtwagen langs.

De hulpvaardige chauffeur biedt Amy een lift naar een wegrestaurant aan. Daar kan ze dan een sleepwagen bellen.

Als Amy maar niet terugkomt en de sleepwagen ook uitblijft, wordt Jeff ongerust. Hij besluit in Breakdown naar het restaurant te lopen.

Ook daar is zijn vrouw nergens te bekennen. Sterker nog: de mensen in het restaurant zeggen dat Amy daar helemaal nooit geweest is.

En de behulpzame chauffeur die daar lekker een hapje zit te eten? Die beweert Jeff nooit eerder te hebben ontmoet.

Kurt Russell

Kurt Russel wilde de hoofdrol in Breakdown graag spelen, maar hij wilde ook graag bij zijn familie in Los Angeles zijn. De filmmakers wisten wel een oplossing.

Iedere dag na de opnames bracht een helikopter de acteur naar huis. 's Ochtends vloog hij met de heli terug naar de set.

Regisseur Jonathan Mostow bedacht het verhaal van de film tijdens een autorit. Terwijl hij met zijn vrouw onderweg was naar Las Vegas schoot het idee hem te binnen.

Meer over:

Reageren