Bridesmaids

Vrijgezellenfeestje loopt uit de hand in Amerikaanse komedie Bridesmaids

Veronica - dinsdag 24 oktober om 22:50

© Universal Studios
In de film Bridesmaids maakt een stel bruidsmeisjes ruzie om wie de beste vriendin is van de bruidDe komedie staat ook wel bekend als de vrouwelijke tegenhanger van The Hangover.

Bridesmaids draait om Annie (Kristen Wiig, die ook het script voor de film schreef). Haar leven is een puinhoop: ze is werkloos, compleet blut, en ze gelooft niet meer in de liefde. Eigenlijk is het dus best gek dat haar beste vriendin Lillian juist haar als bruidsmeisje vraagt.

Bridesmaids

Annie is wel vereerd. Sterker nog: de onverbeterlijke chaoot is vastbesloten om te laten zien dat ze een dijk van een vrijgezellenfeest neer kan zetten. Best lastig dus dat ze daarbij moet samenwerken met de perfectionistische Helen (Rose Byrne). 

Annie besluit Lillian (Maya Rudolph) en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation. In Bridesmaids bluft Annie zich door peperdure en bizarre rituelen heen om iedereen te laten zien dat ze alles – en vooral meer dan Helen – overheeft voor haar beste vriendin.

Melissa McCarthy

In 2009 verscheen de komedie The Hangover, waarin een groep mannen na een compleet uit de hand gelopen vrijgezellenfeest met spoed op zoek moet naar de bruidegom. Het twee jaar later verschenen Bridesmaids laat zien dat vrouwen op het gebied van escalerende vrijgezellenfeesten zeker niet onderdoen voor zo’n stelletje kerels.

De film springt heen en weer van romcom naar buddycomedy en van gevoelig moment naar ranzige platvoerse grap. Dat dit werkt komt door de actrices, die hun rol allemaal met verve spelen.

Niet voor niets sleepte Melissa McCarthy een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht.

Meer over