Bridget Jones's Diary

Renée Zellweger komt kilo’s aan

NET 5 - donderdag 10 december om 20:30

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Bridget Jones is een doodnormale vrouw van begin dertig. Ze is een stuntel, zowel in het dagelijks leven als in de liefde. Ze maakt een nieuwe start en al snel dingen twee knappe mannen om haar hand.

Ze rookt en drinkt te veel en als ze heel eerlijk is, wil ze wel een paar kilootjes kwijt. Ze is eeuwig vrijgezel, stuntelig en valt steevast op de verkeerde mannen.

Bridget Jones's Diary

Dat alles maakt Bridget Jones herkenbaar voor een grote groep vrouwen, die eerst de boeken van Helen Fielding verslonden en daarna de verfilmingen. De romcom Bridget Jones’s Diary was de eerste en de leukste.

Voor haar rol als de Britse Bridget – die haar vrienden blauwe soep voorschotelt en een pleefiguur slaat als ze gaat speechen – kwam de Amerikaanse Renée Zellweger kilo’s aan. Daarnaast kreeg ze ook spraaktraining.

Zellweger moest zich immers ook een overtuigend Brits accent eigen zien te maken. Het leverde haar een Oscarnominatie op.

Hugh Grant is heerlijk fout als Bridgets aalgladde baas Daniel Cleaver. Colin Firth speelt de stijve, goedzakkige Mark Darcy.

Renée Zellweger

De voorbereiding op de hoofdrol in Bridget Jones's Diary was hard werken voor Renée Zellweger. Met ruim tien kilo aankomen en een accent leren was Renée Zellweger er nog niet.

Ze werkte ook een maand lang undercover op kantoor bij een Britse uitgever. Haar collega's hadden niet door wie ze was.

Daarom vonden ze het ook maar gek dat die nieuwe medewerker een foto van Jim Carrey op haar bureau had staan. Maar ja: de komiek was toen gewoon Zellwegers vriendje.

 

Meer over