Bridget Jones's Diary

Renée Zellweger zoekt de liefde in Bridget Jones's Diary

VRT1 - zaterdag 3 september om 22:20

© http://raspored.hrt.hr/
Bridget Jones is een doodnormale vrouw van begin dertig. Ze is een stuntel, in het dagelijks leven én in de liefde.

Bridget rookt en drinkt te veel en als ze heel eerlijk is, wil ze wel een paar kilootjes kwijt. Ze is eeuwig vrijgezel, stuntelig en valt steevast op de verkeerde mannen.

Bridget Jones’s Diary

Dat alles maakt Bridget Jones herkenbaar voor een grote groep vrouwen, die eerst de boeken van Helen Fielding verslonden en daarna de verfilmingen. De romcom Bridget Jones’s Diary was de eerste – en meteen de leukste.

Voor haar rol als de Britse Bridget – die haar vrienden blauwe soep voorschotelt en een pleefiguur slaat als ze gaat speechen – kwam de Amerikaanse Renée Zellweger kilo’s aan. Daarnaast kreeg ze spraaktraining.

Zellweger moest zich immers ook een overtuigend Brits accent zien eigen te maken. Het leverde haar een Oscarnominatie op.

Hugh Grant is heerlijk fout als Bridgets aalgladde baas Daniel Cleaver. Colin Firth speelt de stijve, goedzakkige Mark Darcy.

Renée Zellweger

De voorbereiding op de hoofdrol in Bridget Jones’s Diary was hard werken voor Renée Zellweger. Met ruim tien kilo aankomen en een accent leren was ze er nog niet.

Ze werkte ook een maand lang undercover op kantoor bij een Britse uitgever. Haar collega’s hadden niet in de gaten wie ze was.

Daarom vonden ze het ook maar gek dat die nieuwe medewerker een foto van Jim Carrey op haar bureau had staan. Maar ja: de komiek was toen gewoon Zellwegers vriendje.

Meer over