Britt en Ymke en het mysterie van...

24 april 2012 00:00 | kijktips | Door Televizier

Ze zijn prettig gestoord, heerlijk simpel en nemen geen blad voor de mond: Britt Dekker en Ymke Wieringa zijn gemaakt voor reality-tv. 

De twee dames werden ‘ontdekt’ in het datingprogramma Take me out, waar ze opvielen met hun bijzondere uitspraken. RTL 5 stuurde ze met andere reality­sterren naar Suriname voor Echte meisjes in de jungle, waar ze moesten overleven in de wildernis. Britt won het programma, terwijl Ymke voortijdig de aftocht moest blazen vanwege een anacondabeet.

Britt & Ymke en het mysterie van...
Hun entertainmentgehalte was hoog. RTL 5 bood beide meisjes een vast contract aan en liet ze afgelopen zomer een programma maken voor RTL XL. Nu gaat het olijke duo opnieuw samen op pad voor Britt & Ymke en het mysterie van... De meiden reizen naar alle uithoeken van de wereld om zich op geheel eigen wijze te verwonderen over vreemde culturen en rituelen.

Dennis en Rick
Ze krijgen steeds een missie mee van RTL 5-gezichten Dennis Weening en Rick Brandsteder. Om hen wat op weg te helpen, krijgen de ontdekkingsreizigsters in Nederland een opdracht die aansluit bij de missie.

Voor de eerste aflevering vertrekken ze naar Mexico om te onderzoeken wat de waarheid is achter het verhaal dat de wereld in december 2012 zal vergaan. 

Meer over