Wie doodde Danny Latimer?

Eerste seizoen Broadchurch start bij BBC First

BBC First - zondag 14 februari om 21:00

© ITV
Een Brits kustplaatsje wordt opgeschrikt door de moord op een kind. Kijk het eerste seizoen van de veelgeprezen misdaadserie Broadchurch vanaf vanavond bij BBC First.

Alec Hardy (David Tennant, bekend als de hoofdrolspeler in Doctor Who) is een agent uit de grote stad. Hij is net in het strandplaatsje Broadchurch en wil het na een woelige loopbaan even rustig aan doen. Dat is hem niet gegund: hij begint in het Britse politiedrama Broadchurch in de functie waar Ellie Miller (Olivia Colman, bekend uit The Crown) haar zinnen op had gezet na haar zwangerschapsverlof. 

Danny Latimer

In de eerste aflevering van het eerste seizoen van Broadchurch op BBC First ontmoeten de gepasseerde Miller en de zwijgzame Hardy elkaar bij het lichaam van Danny Latimer. De zaak is complex want Danny is de zoon van een goede vriendin van Miller en ook een vriend van haar zoon Tom. Voor de rechercheur is het een enorme uitdaging om werk en privé gescheiden te houden. Al gauw lijken er meer mensen dan ooit iets met de moord te maken te hebben.

Het eerste seizoen kent 8 afleveringen en was voor het eerst te zien in 2013.

Broadchurch is vanaf zondag 14 februari wekelijks om 21.00 uur te zien op BBC First.

Meer over