Guilt

Broers begaan blundermoord in nieuw BBC First-drama

11 november 2019 13:00 | kijktips | Door Televizier

© BBC First

Twee broers, een dode man, een giga schuldgevoel en een vleugje zwarte humor. Dat zijn de ingrediënten van Guilt, de nieuwe Schotse dramaserie van BBC First.

De broers Max en Jake werken zichzelf aardig in de nesten als ze na een bruiloft een man doodrijden. In paniek besluiten ze al het bewijsmateriaal van hun daad verstoppen en te doen alsof er niets gebeurd is. Niemand verdenkt het duo, maar ondertussen raken ze steeds verder verstrikt in hun leugens en wordt hun schuldgevoel met het uur groter. Hoe gaan de twee dit oplossen?

Topcast

De hoofdrollen in het nieuwe, vierdelige Schotse BBC-drama Guilt zijn voor acteurs Mark Bonnar en Jamie Sives. Mark zou je kunnen kennen uit series als Catastophe en Line of Duty. En Jamie was eerder te zien als Jory Cassel in het eerste seizoen van Game of Thrones en meer recent speelde hij ook mee in HBO’s Chernobyl.

Jeugdvrienden 

In de serie hebben de broers McCall nogal verschillende en botsende karakters, maar in het echt hebben de acteurs die hen vertolken een stuk minder moeite met elkaar; het zijn namelijk jeugdvrienden! De twee kennen elkaar al sinds ze jochies van 11 jaar oud waren. “Het is nogal onwerkelijk als je bedenkt dat hij en ik soms samen naar school liepen en nu op het punt staan in een geweldig nieuw drama de hoofdrol te spelen.”, aldus Jamie Sives eerder tegenover de BBC.

Adembenemende thriller

En ook het script van schrijver Neil Forsyth belooft veel goeds. Mark Bonnar: “Meteen toen ik de eerste scène las, was ik totaal verslaafd. Neil heeft een meeslepende en adembenemende thriller geschreven die zelfs in zijn donkerste, meest dramatische momenten een pikzwart gevoel voor humor behoudt. Ik wil niet overdrijven, maar dit is écht een absolute rollercoaster!”

Guilt zie je vanaf woensdag 13 november om 22:00 uur bij BBC First

Meer over