Broken City

Mark Wahlberg en de corrupte burgemeester

RTL 7 - maandag 20 april om 22:31

© http://bilder.kinowelt.tv-bot.de
In deze broeierige thriller draait het om macht, verraad en vertrouwen in de corrupte kringen van de New Yorkse bestuurders.

Billy Taggart (Mark Wahlberg) werkt sinds zijn ontslag bij de politie als privédetective. De zaken die hij doet hebben meestel weinig om het lijf.

Broken City

Dit verandert als een grote naam hem benadert: de New Yorkse burgemeester Hostetler (Russell Crowe). Hij vraagt Billy in Broken City uit te zoeken of zijn vrouw Cathleen (Catherine Zeta-Jones) vreemdgaat.

Billy gaat aan de slag en ontdekt al snel dat Cathleen inderdaad een scheve schaats rijdt. Ze heeft een affaire met Paul Andrews (Kyle Chandler).

De detective vindt ook nog andere onkiese zaken: de bewijzen dat de burgemeester vuile spelletjes speelt stapelen zich op.
Als niet veel later het lijk van Cathleens minnaar opduikt, raakt Taggart tegen zijn wil verstrikt in een web van politieke corruptie, vastgoedschandalen en smeergeld. 

Mark Wahlberg

Omdat Mark Wahlberg een van de producenten van Broken City is, was het niet de planning dat hij ook een rol in de film zou spelen. Dat veranderde toen Michael Fassbender bedankte voor de rol van Taggart.

In plaats van nog een castingronde te houden, besloot Wahlberg die rol toch maar zelf te gaan spelen. 

Meer over