Brooklyn Nine-Nine

Afscheid van Brooklyn Nine-Nine exclusief bij Comedy Central

Com. Centr. - maandag 16 augustus om 21:00

© https://www.channel4.com/

Aan alles komt een eind, zelfs aan de dolle avonturen van de agenten uit Brooklyn Nine-Nine. Het achtste seizoen van de serie wordt ook het laatste en speelt wat meer in op de actualiteit. Je ziet het exclusief en met dubbele afleveringen bij Comedy Central. 

Comedy Central start dan wel met het allerlaatste seizoen van Brooklyn Nine-Nine, het is nooit te laat om te beginnen met deze komische Amerikaanse televisieserie. De reeks volgt het wel en wee van de rechercheurs en hun nieuwe commandant van een fictief politiebureau in New York. Dat het niet zomaar een flauwe comedy is, blijkt wel: de serie heeft in 2014 twee Golden Globe Awards gewonnen. Een voor beste komedie- of musicalserie en een voor hoofdrolspeler Andy Samberg - beste acteur in een komische serie of musical. 

Black Lives Matter

In het nieuwe, en laatste seizoen gaat de serie meer dan ooit in op de actualiteit. Het imago van de Amerikaanse politie heeft het afgelopen jaar een best wel flinke deuk opgelopen, en daar kan zelfs Brooklyn Nine-Nine niet omheen. Verschillende afleveringen werden om die reden geschrapt, herschreven en vervangen. Ook de corona-epidemie en de Black Lives Matter-beweging komen in het nieuwe seizoen aan bod.

Nieuwe commandant

Gelukkig blijft er ook genoeg te lachen. Rechercheur Jake Peralta (Andy Samberg) en zijn collega's krijgen een nieuwe commandant, wat wel even slikken is. Verder is de hele gestoorde club weer van de partij, van de perfectionistische Amy Santiago en de cynische Rosa Diaz tot de doodserieuze kapitein Holt en het volstrekt nutteloze duo Hitchcock en Scully. Een speciale rol is weggelegd voor Jake en Amy's kersverse baby.

Het laatste seizoen van Brooklyn Nine-Nine zie je vanaf 16 augustus om 20.30 uur - met wekelijks een dubbele aflevering! - exclusief bij Comedy Central.

Meer over