Brothers

Jake Gyllenhaal ontfermt zich over de weduwe van Tobey Maguire in Brothers

NPO 3 - vrijdag 23 september om 22:50

© http://photo.orf.at/ (orf2)
Als zijn broer Sam in Afghanistan omkomt, ontfermt Tommy zich over zijn weduwe. Maar dan staat Sam ineens weer op de stoep.

Militair Sam Cahill (Tobey Maguire) heeft er al meerdere missies in Afghanistan opzitten. Nu gaat hij voor nog een tour of duty die kant op. 

Brothers

Vlak voor Sam in Brothers vertrekt, is er eerst het weerzien met zijn broer Tommy (Jake Gyllenhaal). Na een celstraf voor een bankverval komt hij nu weer op vrije voeten.

Niet lang na Sams vertrek naar Afghanistan komt er slecht nieuws. Een helikopter met hem aan boord is neergehaald, volgens het leger zijn er geen overlevenden.

Sams vrouw Grace (Natalie Portman) is dus ineens weduwe, hun drie kinderen zijn hun vader kwijt. In die duistere tijd zoekt en vindt ze steun bij Tommy.

Sterker nog: in de periode die volgt groeien ze steeds meer naar elkaar toe. En dan, zomaar ineens, komt Sam toch weer thuis.

Zijn tijd in Afghanistan heeft hem veranderd. Hij is getraumatiseerd, stil en afstandelijk. En hij is ervan overtuigd dat er iets speelt tussen zijn vrouw en zijn broer.

Jake Gyllenhaal

Tijdens de opnames van Brothers, een remake van de Deense film Brødre uit 2004, kreeg Jake Gyllenhaal slecht nieuws. Hij was bezig met een scène toen hij te horen kreeg dat zijn goede vriend Heath Ledger was overleden.

Gyllenhaal verliet onmiddellijk de set. Twee dagen later kwam hij terug om de scène af te maken.

Daarna nam hij langer verlof om het verlies te verwerken.

Meer over