Brut, dromen onder grote druk

Nieuw avontuur na Michelinsterren

RTL 4 - woensdag 6 januari om 21:27

Hans van Wolde leverde zijn twee Michelinsterren van Beluga in om een nieuw restaurant te openen. Het moet het beste en mooiste restaurant van Nederland worden. Twee jaar uit het roerige leven van deze smaakkunstenaar.

Chef-kok Hans van Wolde heeft met Beluga in Maastricht twee Michelinsterren, maar na 22 jaar in het toprestaurant stopt hij in juni 2019 om een half jaar rust te nemen en zich dan te storten op zijn nieuwe avontuur: het restaurant Brut 172 op landgoed Reijmerstok, tien minuten van Maastricht.

Stress bij Beluga

De serie Brut, dromen onder grote druk volgt de smaakkunstenaar twee jaar lang. De stress die hij jarenlang voelde om met Beluga een derde Michelinster te verdienen is hij kwijt, maar Van Wolde legt zichzelf nieuwe druk op: Brut 172 moet het mooiste en beste restaurant van Nederland worden. Dat gaat zelfs voor een gelauwerde chef-kok niet vanzelf: Van Wolde vindt steeds opnieuw obstakels op zijn weg. En dan gaat vijf dagen na de opening van Brut 172 het land in lockdown...

Meer over