Bureau Hofstad

Ewout blikt terug op surfdrama in Scheveningen

RTL 4 - dinsdag 9 november om 20:31

© RTL
Een jaar na het surfincident op Scheveningen waarbij vijf doden vielen, blikt Ewout in Bureau Hofstad terug met agenten Sjoerd en Nathan die nauw betrokken waren bij de tragedie. Verder leidt een ruzie om de mondkapjesplicht tot een arrestatie.

Wie bij de politie werkt, krijgt onherroepelijk te maken met gruwelijke zaken. Agenten dienen over voldoende mentale veerkracht te beschikken om de draad snel weer op te pikken. Toch laten sommige incidenten blijvende sporen na. Zo ook in het geval van Sjoerd en Nathan. Ze hadden dienst toen op 11 mei 2020 voor de kust van Scheveningen vijf surfers omkwamen doordat ze verstrikt raakten in een verstikkende schuimlaag op het water. Een jaar na dit drama blikken de agenten met Ewout Genemans terug op het drama in Bureau Hofstad.

Bureau Hofstad

Daarnaast loopt een ruzie over de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer zo hoog op dat agenten een arrestatie verrichten in de Haagse tram. Jelle moet bij een hoogopgelopen familieruzie zoveel pepperspray gebruiken dat zijn politiepartner Dennis niet gespaard blijft.

Meer over