BuZa

Rollen de eerste koppen in serie BuZa?

NPO 1 - vrijdag 3 december om 21:30

© BNNVARA
Maarten Meinema heeft in deze derde aflevering van BuZa een misser gemaakt in de zaak-Santa Luca en die dreigt twee Nederlanders letterlijk de kop te kosten. De minister moet het Kamerdebat overleven zonder steun van Raoul en Monique, die die dag trouwen.

De druk op Maarten Meinema (Kees Prins) loopt in BuZa hoog op. Twee Nederlanders in Santa Luca wacht op korte termijn de galg en dat is mede te danken aan het ongelukkige eerdere optreden van de minister. Die moet deze politieke snelkookpan overleven zonder zijn twee belangrijkste medewerkers, want Raoul (Werner Kolf) en Monique (Sanne Samina Hanssen) trouwen uitgerekend op deze dag. Tussen ringen en receptie door proberen ze hun baas zo goed mogelijk bij te staan.

Werner Kolf

Kolf denkt dat de zaak-Santa Luca realistischer is dan de kijker misschien vermoedt. “Ik zit niet in de politiek, maar ik zou me kunnen voorstellen dat het soms echt zo gaat. Er zijn wereldwijd zo veel gekken aan de macht. Ze glimlachen en hebben vaak een mooi pak, maar je kunt ze niet vertrouwen.”

Meer over