Café Society

De Hollywooddroom van Jesse Eisenberg

CANV - vrijdag 26 november om 21:57

Veelfilmer Woody Allen brengt met Café Society een ode aan het Hollywood van de jaren 20 en 30.

Bobby (Jesse Eisenberg) groeit in de jaren 30 op in New York. Hij voelt zich eigenlijk helemaal niet thuis in de Bronx: Bobby droomt van een leven in filmwalhalla Hollywood.

Café Society

Het treft dat zijn oom Phil (Steve Carell) een hele meneer is in de filmindustrie. Phil heeft zijn neef een baantje beloofd, maar op het moment dat Bobby in Californië aankomt, laat hij het afweten.

Toch is Bobby’s verblijf in Los Angeles niet alleen maar teleurstellend: hij verliest zijn hart aan Phils secretaresse Veronica (Kristen Stewart). Uiteindelijk keert Bobby toch terug naar New York om een exclusieve nachtclub te runnen.

Regisseur Woody Allen (Annie Hall, Midnight in Paris) houdt van de jaren 20 en 30. Die liefde spat in Café Society van het scherm, mede dankzij het sublieme camerawerk van Vittorio Storaro (cameraman bij klassiekers als Apocalypse Now en Novecento).

Kristen Stewart

Na het succes van de Twilight-films had Kristen Stewart de rollen voor het uitkiezen. Het was dus even wennen dat ze voor Café Society gewoon, net als ieder ander, auditie moest doen.

Haar succes was aan regisseur Woody Allen volledig voorbijgegaan. Hij castte Stewart omdat hij haar goed vond in Adventureland. Dat ze ook in de Twilight-films speelde wist hij helemaal niet.

Meer over