Call Me by Your Name

De vakantieliefde van Timothée Chalamet

CANV - vrijdag 21 mei om 21:20

© http://pers.vrt.be
Prachtige verfilming van het gelijknamige boek over een eerste (vakantie)liefde.

Bijna iedereen weet hoe een eerste (vakantie)liefde voelt, maar hoe breng je dat in beeld?

Call Me By Your Name

Regisseur Luca Guadagnino is het in Call Me By Your Name gelukt. Zijn verfilming van de roman van André Aciman roept in alles het gevoel van de zomer op; in hoe het zonlicht door de bomen valt, in de zongebruinde lijven en de kleren die de personages dragen.

Zelfs de muziek doet denken aan heerlijke zomeravonden waar geen einde aan lijkt te komen.

Die sfeer zorgt ervoor dat het verhaal over de (vakantie)liefde tussen de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) en de wat oudere Amerikaan Oliver (Armie Hammer) nog beter overkomt. Ze ontmoeten elkaar omdat Oliver aan de slag gaat als onderzoeksassistent van Elio's vader.

Hun relatie is speels en intiem tegelijk en – zoals dat gaat bij vakantieliefdes – eindig. Guadagnino brengt alle gevoelens die daarbij horen prachtig in beeld.

Luca Guadagnino

Tijdens het filmfestival van Londen in 2017 vertelde regisseur Luca Guadagnino dat hij graag een vervolg op Call Me By Your Name zou maken:

"Ik wil een vervolg maken want alle acteurs – Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel en de rest – zijn prachtige mensen."

Als het aan schrijver André Aciman ligt, kan dat vervolg er komen. Hij heeft het inmiddels namelijk geschreven: Find Me verscheen in 2019.

Meer over