Camino

Wegkijken als oorlogsfotograaf lukt niet meer in Camino

RTL 7 - dinsdag 29 augustus om 23:33

© Bleiberg Entertainment
In de actiefilm Camino kan een oorlogsfotograaf de gruwelijkheden die ze fotografeert niet meer aanzien.

Avery (Zoë Bell) is een doorgewinterde fotojournalist. Ze zorgt ervoor dat ze altijd afstand bewaart tot het onderwerp dat ze fotografeert.

Camino

En niet alleen lichamelijk. Avery sluit zich emotioneel af voor wat ze ziet. Dat is ook wel noodzakelijk. Ze heeft in haar loopbaan al erge dingen gezien.

Als ze in Camino met een groep missionarissen te Colombiaanse jungle intrekt, is wegkijken geen optie meer. Avery ziet leider Guillermo (Nacho Vigalondo) verschrikkelijke dingen doen.

Doordat ze besluit dat niet te pikken, is ze haar leven niet meer zeker. Ze moet vechten om levend de jungle uit te komen, maar ook om ervoor te zorgen dat haar foto's gepubliceerd worden; dat de wereld ziet wat zij heeft gezien.

Zoë Bell

Zoë Bell draait al heel wat jaartjes mee in de filmindustrie, maar als actrice heeft ze nog niet heel veel ervaring. Bell werkte voornamelijk als stuntvrouw. Zo was de Nieuw-Zeelandse in de serie Xena: Warrior princess de stunt double van hoofdrolspeelster Lucy Lawless. In de Kill Bill-films van Quentin Tarantino was ze de stand-in van Uma Thurman.

Een van haar eerste rollen als actrice speelde ze ook in een Tarantino-film: Death Proof. Uiteraard deed ze haar eigen stunts. Ook in Camino had ze geen stuntvrouw nodig.

Meer over