Candis Cayne wil wel eens een échte vrouw spelen

In Nederland hebben we Kelly, in Amerika is Candis Cayne - echte naam Brendan McDaniel - de beroemdste transsekueel van het land.

Twaalf jaar geleden liet de blondine zich verbouwen en sindsdien staat ze haar mannetje. Candis werkt als model en is een veelgevraagd entertainer in bars en discoheken. Ook had de transseksueel gastrollen in onder meer CSI: NY en duikt ze regelmatig op in de dramaserie Dirty sexy money, waarin Candis' personage Carmelita een liefdesrelatie heeft met de getrouwde politicus Patrick Darling (Billy Baldwin).

Verhouding
In de flashbackaflevering van vanavond krijgen we eindelijk beelden van Nick's vader, Dutch George, van voor zijn dood te zien. Maar natuurlijk komt ook de niet meer zo heimelijke verhouding tussen Carmelita en Patrick aan de orde. Patrick ligt in het ziekenhuis nadat echtgenote Ellen hem uit woede in zijn been heeft geschoten. Ze dreigt met een echtscheiding en het ruïneren van zijn politieke campagne als hij niet onmiddellijk met Carmelita breekt.

Typecasting
Voor Candis is haar rol in Dirty sexy money een droom die uitkomt. "Ik had nooit gedacht na mijn transformatie nog aan de bak te komen als actrice. Mijn grootste wens is nu om niet meer te worden getypecast. Ik wil een échte vrouw spelen."

Reageren