Disobedience

Rachel Weisz en Rachel McAdams hebben een verboden relatie in Disobedience

CANV - vrijdag 27 januari om 21:24

© http://photos.plurimedia.fr/
Een fotografe keert voor de begrafenis van haar vader terug naar de Londense orthodox-joodse gemeenschap van haar jeugd. Daar ontmoet ze na jaren haar jeugdvriendin.

Fotograaf Ronit Krushka (Rachel Weisz) werkt al jaren in New York, maar ze is opgegroeid in een gesloten orthodox-joodse gemeenschap in Londen.

Disobedience

Haar vader is een rabbijn daar. Als hij overlijdt keert ze terug naar de gemeenschap voor de begrafenis.
Ze had al een tijd geen contact meer met hem, maar toch vindt ze het apart dat niemand haar heeft laten weten dat hij al een tijd ziek was.

Haar aanwezigheid in de strenge gemeenschap zorgt voor onrust. Toch mag ze logeren bij David Kuperman, de favoriete leerling van haar vader die hem zal opvolgen als rabbijn.

Hij is getrouwd met een jeudgvriendin van Ronit, Esti (Rachel McAdams). Toen ze jong waren had Ronit een verboden relatie met haar. Ronit heeft nog steeds gevoelens voor Esti.

Esti beantwoordt die gevoelens, maar welke gevolgen heeft dat binnen de gemeenschap? Je ziet het in Disobedience.   

Rachel McAdams

Regisseur Sebastián Lelio vond de eerste ontmoeting tussen Rachel McAdams en Rachel Weisz best spannend. Disobedience draait om de chemie tussen hun personages, dus was het belangrijk dat dat goed over zou komen.

Lelio merkte meteen dat het goed zat toen hij ze met elkaar in gesprek zag. Vooral het feit dat ze hele verschillende personen zijn zou goed werken voor de aantrekkingskracht en het verleidingspel.

Vanaf dat moment had Lelio er vertrouwen in dat ze samen een goede film konden maken.

Meer over