Captain Marvel

Brie Larson vecht zich door de ruimte in Captain Marvel

Veronica - zaterdag 20 mei om 22:42

© Disney
In Captain Marvel zien we Brie Larson als nieuwste aanwinst in het Marveluniversum.

Tussen 2008 en 2019 verschenen er 23 superheldenfilms in het zogeheten Marvel Cinematic Universe; een serie films met overlappende verhaallijnen rond de superhelden van stripboekenuitgever Marvel. Het duurde tot het 21e deel in die reeks voor een vrouwelijke superheld haar eigen film kreeg: Captain Marvel. In 1995 komt Vers (Brie Larson) vanaf de planeet Hala op aarde terecht.

Captain Marvel

Samen met S.H.I.E.L.D.-agent Nick Fury (Samuel L. Jackson) moet ze proberen te voorkomen dat een buitenaardse macht een belangrijk object in handen krijgt. Dat gaat, zoals in alle Marveltitels, gepaard met groots opgezette actiescènes.

Maar Captain Marvel is op zijn sterkst in de rustigere momenten, als Larson, Jackson en de rest van de cast niet hoeven te vechten en de ruimte krijgen om echt te acteren. 

Brie Larson

Ter voorbereiding op haar rol als Captain Marvel trainde Brie Larson gedurende negen maanden, vier uur per dag waarbij ze judo, boksen en worstelen leerde. Daarnaast bezocht ze de luchtmachtbasis om piloten te ontmoeten. Ze wilde vooral weten hoe het is om gevechtspiloot te zijn.

Ondanks alle goede voorbereidingen zat de meeste uitdaging in de scènes met de kat Goose. Larson is namelijk allergisch voor katten, dus moesten haar scènes met Goose worden gefilmd met een marionet of met computergegenereerde beelden.

Meer over