Op weg naar vrede

Carrie is terug met het laatste seizoen

NPO 3 - zondag 5 april om 20:25

© Sifeddine Elamine
Het is zo ver: het laatste seizoen van Homeland is begonnen. Carrie is vrij na maanden detentie in een Russische gevangenis. Saul doet meteen een dringend beroep op haar. Hij is benoemd tot veiligheidsadviseur van de nieuwe president, die vrede met Afghanistan wil sluiten.

Het is nooit saai in het leven van Carrie Mathison (Claire Danes). Seizoen 7 van Homeland eindigde voor haar in de Russische gevangenis, waar ze maandenlang vastzat zonder medicatie voor haar bipolaire stoornis. Dankzij haar mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) is Carrie inmiddels vrij en dat is maar goed ook. In dit achtste seizoen heeft Saul haar namelijk hard nodig.

Saul in gesprek met de Taliban

Hij is benoemd tot veiligheidsadviseur van de nieuwe president Ralph Warner (Beau Bridges), die eindelijk vrede wil sluiten met Afghanistan. Daarvoor vraagt hij Saul om het gesprek met de taliban aan te gaan. Saul wil Carrie graag meenemen naar het Midden-Oosten. Deze achtste reeks is definitief het laatste seizoen. Hierna is het echt klaar met de populaire serie, die in 2011 van start ging.

Deze acteurs zie je in seizoen acht van Homeland

Meer over