Carrie

Prom night was nog nooit zo bloederig als in Carrie

VRT1 - vrijdag 30 juni om 23:45

© http://info.sky.de/
Tienermeisje Carrie heeft het maar zwaar. Haar streng religieuze moeder laat haar geen moment met rust en op school wordt ze gepest. Mooi dat ze dat op een gegeven moment niet meer pikt.

Carrie (Sissy Spacek) heeft het thuis niet makkelijk. Haar streng religieuze moeder (Piper Laurie) houdt haar niet alleen strak, ze mishandelt Carrie ook. Voor het minste of geringste krijgt Carrie straf. Regelmatig sluit ma haar op in de veel te krappe kast.

Carrie

School zou voor de onzekere puber Carrie een uitvlucht uit de ellende van thuis moeten zijn, maar dat is het niet. Haar medeleerlingen accepteren haar niet en laten geen mogelijk onbenut om Carrie te pesten.

Het populairste meisje van de klas verzint zelfs een uitgebreide list om Carrie tijdens het schoolbal compleet te kakken te zetten. Die list slaagt, maar of dat nou zon goed idee was? Carries wraak liegt er in deze horrorklassieker in ieder geval niet om.

Stephen King

Carrie is de verfilming van het de gelijknamige debuutroman van thrillerschrijver Stephen King. Hij kreeg destijds maar 2500 dollar voor de filmrechten van zijn boek. Dat is een schijntje, maar daar maalt King niet om: "Ik heb het geluk gehad dat mijn eerste boek verfilmd is," zei hij ooit in een interview.

De acteurs die de klasgenoten van Carrie spelen, dachten tijdens het filmen het idee dat ze als comic relief moeten dienen. Nancy Allen en John Travolta vonden hun personages  over the top gemeen en irritant. Ze dachten dat dat regisseur Brian De Palma dat nooit serieus kon bedoelen.

Meer over